Kakšne rezultate vam zagotavlja storitev beljenje zob

Le kdo med vami si ne želi imeti kar se da lepega, privlačnega, mladostnega pa tudi dovolj sproščenega nasmeha. Vse omenjeno je zagotovo zelo pomembno tudi za naše počutje, kakovost življenja in ne nazadnje tudi za samozavest. Ljudi vse bolj zanima storitev beljenje zob, zato je dobro, da vam predstavimo nekaj splošnih dejstev o tem.

Za beljenje zob se vsekakor odločimo zaradi zabarvanosti zob. Lahko so seveda zabarvane samo naše zobne obloge na površini. Do določene mere se to lahko reši kar z zobno ščetko ali pa s profesionalnim čiščenjem pod okriljem zobozdravnika. Vzroki za nekoliko bolj zabarvane zobe pa so na primer v pitju kave, rdečega vina, čaja ter še nekaterih drugih pijač. Na to pa seveda vpliva tudi določena vrsta hrane ter kajenje.

Za beljenje zob obstajajo različne metode

Če se boste odločili za beljenje zob, je prav, da veste, da za to storitev obstaja predpogoj. To je, da morate imeti zdrave zobe pa tudi dlesni. Dobro je še vedeti, da se beljenje zob ne sme izvajati pri osebah, ki so mlajše od petnajstih let.

Sicer pa je beljenje zob vrsta postopka, s katerim se poveča svetlost zob, in sicer do želene stopnje. Vsekakor ni potrebno, da zobje izgledajo popolnoma belo. To bi namreč lahko delovalo precej nenaravno. Proces se mora torej zaključiti pri sprejemljivi svetlosti. Preden pa se strokovnjak loti beljenja zob, je treba odstraniti še zobni kamen ter površinsko zabarvanost zob.

Za beljenje zob se uporabljajo različne metode oziroma tehnike. Lahko se na primer uporabljata vodikov peroksid in karbamid peroksid, in sicer v različnih koncentracijah.

Zobje se lahko belijo v zobozdravniški ambulanti

Storitev beljenje zob je lahko opravljena v zobozdravniški ambulanti. Tam vam ustrezno zaščitijo dlesni ter ostala mehka tkiva ustne sluznice. Na zobe pa vam večkrat nanesejo gel z omejenimi učinkovinami.