Težave z zaprtostjo in suhe slive

Skoraj vsak je že slišal, če je potožil, da ima težave z prebavo, naj si kupi suhe slive, to je že znana trditev, ki pa je tudi zelo resnična. Namreč suhe slive imajo idealno kombinacijo topnih in netopnih vlaknin. Tako imajo topne vlaknine vlogo, da se hrana skozi prebavni sistem premika lažje in tudi hitreje. Vloga netopnih vlaknin pa je, da poskrbijo za blato in ki se potem lahko enostavno izloči.

Tudi sam sem imel kar naenkrat pogoste težave z prebavo in prav suhe slive so mi pomagale. Pravzaprav sem bil presenečen, da so se mi težave začele, ker resnično nisem prav nikoli imel težav z prebavo. Moja prebava je bila vedno tako kot mora biti. Saj veste tisto, ko se zjutraj zbudiš in greš v kopalnico. Potem kar naenkrat velika sprememba, res je, da sem začel gledati malo bolj na zdravo prehrano, ker sem čutil ,da bo pri teh letih potrebno nekaj spremeniti, no spremenila pa se je tudi prebava.

Nisem se veliko obremenjeval ,saj sem vedel da so suhe slive še kako priporočljive in da vseeno ne smem pretiravati. Moje telo ni bilo navajeno na suhe slive, ker jih res nikoli nisem jedel in zato sem vedel, da bo učinek hitro. Ker bi si lahko kupil kompot se mi je zdelo bolj smiselno, da si kupim suhe slive, ker bom imel nadzor koliko jih pojem in jih lahko jem postopoma, da vidim kako vplivajo na moje telo.

Zelo hitro se je pokazal učinek in rešitev je bila tu. Sedaj suhe slive jem takrat, ko prebava ni takšna kot bi morala biti. To ni vsak dan, če pa kdaj pa kdaj tudi tako pojem kakšno pa mi to na telo samo paše, zdrave so in zakaj si suhe slive ne bi privoščil občasno, pa še željo po sladkem mi zadovoljijo, da potem sladkega ne potrebujem.